Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hond of puppy

  • Miranda
  • Geen reacties

Als je binnenkort een hond of puppy wilt aanschaffen, dan is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten en waarmee je rekening moet houden. Het opvoeden van een puppy of hond is namelijk niet gemakkelijk. Er wordt hier duidelijk uitgelegd waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een hond of puppy.

 

Laat een hond controleren door de dierenarts 

Het is belangrijk dat jij de hond of puppy die je aan wilt schaffen of aangeschaft hebt, laat controleren door een dierenarts. Er zijn namelijk malafide verkopers die helaas doorgefokte honden of puppy's verkopen. Dit is heel naar voor een koper omdat een koper er pas na enkele maanden achter komt dat er wat mis is met een hond. Het is daarom belangrijk dat de ogen en de oren in ieder geval goed gecontroleerd worden. Het komt namelijk enorm vaak voor bij doorgefokte honden dat ze blind of doof zijn. Ook is het verstandig dat je alleen een puppy met een stamboom en paspoort koopt. Zo weet je namelijk bijna zeker dat je hond gezond is. Een paspoort wordt namelijk alleen uitgegeven door een dierenarts en de hond dient hiervoor eerst gecontroleerd te worden.

 

Zorg voor een vaste slaapplek

Als je een puppy of hond hebt aangeschaft dan is het belangrijk dat de hond direct een vaste slaapplek heeft. Een hond ziet een vaste slaapplek ook als zijn of haar slaapplek en in de meeste gevallen mogen andere honden of katten niet in haar of zijn hondenmand liggen. Ook leer jij je hond hierdoor een vaste slaapplek te creëren. Als je bijvoorbeeld plaats roept, dan is het de bedoeling dat de hond in de hondenmand gaat liggen en namelijk niet op de bank. Als je wilt voorkomen dat een hond uitgebreid op de bank gaat liggen, dan is het verstandig om hier intensief op te trainen. Wanneer er niemand thuis is, gaat een hond vaak op een bed of bank liggen en dat willen sommige mensen niet. 

 

Haal de juiste voedsel in huis

Het is belangrijk dat je het juiste voedsel koopt voor je hond of puppy. Vooral puppy's moeten speciale voeding krijgen om snel en goed te kunnen groeien. Zorg er dus voor dat je altijd de juiste voeding aanschaft voor je hond of puppy. Als je niet weet welke soort voeding je hond moet krijgen, dan is het verstandig om dit na te vragen bij een dierenarts. Voor puppy's is het namelijk afhankelijk van de leeftijd en het gewicht. Voor oudere honden maakt het niet super veel uit of het nou brokken of vlees in saus is. Het belangrijkste is dat het gezond is en dat er veel belangrijke stoffen in zitten.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.