Taal in de cryptowereld

  • Miranda
  • Geen reacties

De wereld van crypto is tegenwoordig niet meer weg te denken. Veel mensen besluiten om hier eens in te duiken. Het is een heel bijzonder systeem met bijzondere termen en begrippen die verwarrend kunnen zijn als je net begint. In deze blog vertel ik je over een paar veelvoorkomende termen waarvan het handig als je weet waar het voor staat. Lees je mee?

De welbekende Bitcoin

Bitcoin is de meest bekende cryptomunt. Over het algemeen is dit iets waar de meeste mensen weleens van gehoord hebben en het kan dan ook de munt zijn waar je het eerst in investeert.

Over Mining

Mining is het proces waarbij nieuwe Bitcoins en andere cryptomunten gegenereerd worden. Het klinkt als een simpel iets, alsof er altijd gemined kan worden. Maar dat is niet zo. Mining gebeurt via een ingewikkelde berekeningen.

Opgeslagen in de Wallet

Een wallet is een digitale beveiligde opslagplaats voor cryptomunten. Net zoals een gewone ‘wallet’ ofwel een portemonnee, bewaar je hier je munten. Zo kan niemand erbij, maar bewaar je wachtwoord en andere gegevens wel goed zodat je niet zelf uit je wallet gesloten wordt.

Oh nee, FOMO

FOMO heb je misschien weleens gehoord in het dagelijks leven. Het is de afkorting van "Fear Of Missing Out" en verwijst naar de angst om een goede deal te missen als je niet snel handelt. Dit is een veelvoorkomend fenomeen in de wereld van crypto.

Hou vol, ofwel: HODL

Nog zo’n afkorting is HODL. Deze term die staat voor "Hold On for Dear Life". Het betekent dat je je cryptocurrency vasthoudt en niet verkoopt, ondanks de veranderingen en de onzekerheid die hierdoor ontstaat.

Bearish en Bullish

Bearish en Bullish verwijzen naar de trend in de markt. Als de markt Bearish is, betekent dit dat de prijzen dalen en als de markt Bullish is, betekent dit dat de prijzen stijgen. Dit is een belangrijke om te weten wanneer je net begint. Wil jij checken hoe de koers erop dit moment uitziet? bekijk de Avalanche koers hier op Bitvavo. Nu weet je op deze Bearish of Bullish is. Ook kan je kijken op Bitvavo.com quant crypto koers.

Nu weet je over een paar van de cryptotermen. Het is belangrijk om te blijven leren en op de hoogte te blijven in deze snel veranderende markt. Vooral omdat de wereld van crypto ingewikkeld kan zijn als je hier net in begint. Door zoveel mogelijk kennis te hebben vooraf, kan je beter voorbereid aan de slag gaan.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.