Audicien aan huis: wel zo makkelijk

  • Miranda
  • Geen reacties

Gehoorproblemen: veel mensen krijgen er vroeg of laat mee te maken. Het is heel normaal dat je gehoor afneemt naarmate je ouder wordt. Meestal gebeurt dit heel geleidelijk. Je hebt het zelf vaak niet eens in de gaten. Je zet het volume van je TV geleidelijk harder, maar pas als een bezoeker je wijdst op het feit dat de TV wel erg hard staat, realiseer je je wellicht dat er misschien iets is met je gehoor. Of je merkt dat je gesprekken, vooral in ruimtes waar ook veel andere mensen zijn, maar moeilijk kan volgen terwijl je daar vroeger helemaal geen problemen mee had. En als je al langer rondloopt met een achteruitgaand gehoor merk je tenslotte dat het moeilijk wordt om een op een gesprekken goed te horen. Dan is het echt tijd om dit probleem aan te pakken. En dat kan prima want met moderne gehoorapparaten kun je zo weer deelnemen aan het normale sociale leven.

Gehoorproblemen: blijf er niet mee lopen

Schaam je niet voor je gehoorproblemen. Het komt heel veel voor. En het is over het algemeen makkelijk op te lossen. Doe dit ook want gehoorproblemen kunnen uiteindelijk zorgen voor een ernstig sociaal isolement en ook voor vermindering van levensvreugde omdat simpele dingen als naar goede muziek luisteren of TV kijken onmogelijk zijn. De beschikbare gehoorapparaten hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Ze zijn vaak onzichtbaar en van allerlei handige snufjes voorzien. Dus maak een afspraak met de audicien om te kijken wat voor jou mogelijk is. Die audicien komt bij online winkels vaak aan huis. Dat is eigenlijk ideaal omdat je daar concreet kan laten zien waar je tegenaan loopt. Wat mis je het meest nu je gehoor is afgenomen? Wat zou je heel graag willen kunnen met het gehoorapparaatje? Bovendien kun je in je eigen omgeving prima gehoorapparaten testen. Want daar ga je ze ook daadwerkelijk gebruiken.

Weer meedoen

Met een gehoorapparaat kun je weer meedoen in de maatschappij. Het apparaatje haalt je uit je isolement en zoals gezegd geeft wat extra snufjes. Als de apparaten bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan je iPhone kun je muziek luisteren via je gehoorapparaat of vertalingen van teksten horen als je in het buitenland rondloopt. Heel makkelijk dus. Maar je kunt natuurlijk ook volstaan met een simpel apparaat waarmee je weer een gesprek kan voeren. Wat jou het beste past! Bespreek het met je audicien! Hij zal je verder helpen.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.